19 February 2008

Nordisk treff

15. februar dro ti studenter og fire lærere fra Norskinstituttet til Eau Claire i Wisconsin for å delta på Nordisk treff. Arrangementet ble holdt på en leir ute i skogen, og dagene var fulle med foredrag om nordiske språk og kulturer, båndveving, treskjæring, strikking, øksekasting, sparkløp, skiturer, folkedans, musikk og filmer. Det var ca. 50 studenter og lærere til stede fra forskjellige colleger og universiteter i midtvesten. Vi retter en stor takk til Roland Thorstensson fra Gustavus som planla det akademiske programmet og til Valerie Arrowsmith i Norden Folk som organiserte de kulturelle og sportslige aktivitetene. Takk også til Marte for alle de flotte bildene hun tok. Det er mange flere å se i Flickr.

I år var de fleste foredrag fokusert på språk, språklæring, innvandring og nordiske innvandrerforfattere. Her er det Helene fra Gustavus som holder foredrag om "Scandinavia and Multiculturalism."

Elizabeth, Chenoa og Trygve prøver seg på båndveving, mens Valerie, Aaron, Leif og Emily prater og passer på at alt går riktig for seg.

Chenoa, Trygve og Leif konsentrerer seg om treskjæringen.

Aaron og Christine danser folkedans.

Klar, ferdig, gå! Trygve og Leif setter i gang med sparkløpet!

Daniel og Aaron konkurrerer med Emily og Chenoa.

Emily og Siri forbereder seg mentalt til øksekastingen.

Heather og Kristine demonstrerer teknikken.

Aaron og Leif kaster øksa.

Aaron vinner konkurransen i øksekastingen for St. Olaf! Um ya ya!